انا النهردة جبتلكم وصفة لاكلة من شرق اسيا ( الصين - اليابان - كوريا )
وهى ارز او Fried Rise
اولاا المقادير
1- بيضه نيه ( مش مستوية )
2- 4 ملاعق ارز مستوى ( يعنى مطبوخ يفضل ارز ابيض )
3- 1/2 جزرة مقطعة سليز مفروم ( مقطعة صغير جدا )
4- بصلة خضراء مقطعة سليز مفروم
5- ملح عادي
6- ملح انجليزى ( اذا وجد )
7- تاشيدا ( ممكن تحل محلها مرقة دجاج لحمة )
8- زيت سمسم ( اهم ما في المقادير )
9- زيت اكل
10- بسلاء خضراء
ثانيه طريقة التحضير
1- نحضر طاسه ثم نضع بها قليل من الزيت وعندما يسخن نصع البيضة
2- بعد ما تستوى نضع الخضار ( الجزر - البصل الاخضر - البسلاء )
3- بعد ما يستوى الخضار نضع الارز ثم نقلبة جيدا لمدة دقيقة
4- ثم نضع التوابل ( ملح - تاسيدا ) حسب الطعم والمذاق
5- نضع ملعقة صغيرة زيت سمسم
ملحوظة
ممكن نضع مع الارز قليل من الكاري
او بعض من الفراخ ( قطع صغيرة حدا مسلوقة )
او بعض من اللحم( قطع صغيرة حدا مسلوقة )
او بعض من الجمبري
او بعص من السمك السبيط ( السيبيا او الكاليماري )
وبالهنا والشفا
معلش انا كتبت الكلام بالبلدى بس هو دة الى جه فى بالى دلوقتى
وشكرا ويارب تجربو الاكلة وتعجبكم
سلام